Tisztelt Hölgyem/Uram!


Az alábbiakban olvashatja 2019. évi hírlevelünk 2. számát, melyben a vallalkozo.info információs hírportálon megjelenő gazdasági hírekből és szaktanácsadóink írásaiból küldünk válogatást, valamint a vállalkozóknak szóló eseményekről és rendezvényekről nyújtunk tájékoztatást. 

 

Jó tanács vállalatvezetőknek év végére:

Két év végi kihívás a vezető számára: Beszéd és beszélgetés az év végi céges partin

 

A vallalkozo.info weboldal részeként működik virtuális piactér szolgáltatásunk, a piacter.vallalkozo.info, mellyel szintén a vállalkozók/vállalkozások munkáját és működését kívánjuk segíteni.

Amennyiben tanácsra van szüksége, hívja call-centerünket a 06-1/486-1800 telefonszámon, vagy keresse tanácsadóinkat a hírlevél alján feltüntetett elérhetőségeken.

Ingyenes szolgáltatásainkat a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 sz. projekt keretében nyújtjuk.


Üdvözlettel:
vallalkozo.info

 

Évindító pályázatok
2019 sok lehetőséget rejt magában pályázati szempontból, hiszen már az év elején több, nagyobb volumenű támogatásra adható meg kérelem. Ezen cikkünkben szeretnénk bemutatni 4 lehetőséget, amellyel különböző területeken támogathatja vállalkozását, illetve települését.

Mi vagyunk az elsők az adóadminisztráció-csökkentésben
Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben az adóterhelés az Európai Unióban 2017-ben. Számszerűsítve mintegy 290 milliárd forint adócsökkentést hagyott a kormány a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál. A Pénzügyminisztérium ígérete szerint a kormány adópolitikájának fókuszában a további adócsökkentések mellett az adóegyszerűsítés áll.

Közkívánatra ismét Osztrák-Magyar Üzleti Fórum. Earlybird kedvezménnyel indítunk.
Hatalmas ütemben erősödött a hazai vállalkozások érdeklődése az osztrák piac iránt. Magas életszínvonal, igényes fogyasztók, fejlett ipar, infrastruktúra, hatalmas idegenforgalom, turizmus, stabil üzleti környezet. És még szeretnek is bennünket.

Összességében bizakodóak a cégek
Picit mérséklődött a hazai kkv szektor vállalkozásainak bizalma az egyik hazai bank felmérése szerint, de így is stabil várakozással indulnak neki a 2019-es évnek. A cégek gazdasági helyzetét leginkább befolyásoló tényezők – mint a vállalkozás pénzügyei, az uniós pályázatok elérhetősége vagy a gazdaságpolitika – többségében ugyanis alig várnak változást a vállalkozások, de egy jelentős részük a közterhek emelkedésre számít idén.

Nem mentség a korlátolt felelősség
Honlapján figyelmezteti a Nemzeti Adó-és Vámhivatal az egyes vállalkozási formákhoz kötődő korlátolt felelősséggel bíró vezető tisztségviselőket, hogy az adóhatóság által indított perek nyomán akár „korlátlanul” is felelősségre vonhatók a vállalkozások vezetői.

Államilag engedélyezett céges Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzés (dr. Kéri Ádámmal)
A céges adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők és az adatfeldolgozók adatvédelmi kötelezettségeit, az érintető jogokat, a felügyeleti hatóság és az Adatvédelmi Munkacsoport elvárásait, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket saját cégüknél a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására.

Minősítik a könyvviteli szolgáltatást végzőket
Jó hírt jelenthet a magas színvonalú szakmai munka mellett elkötelezett könyvviteli szolgáltatást nyújtó személyeknek és vállalkozásoknak az a törvénymódosítás, amely lehetőséget teremt majd ezen szervezetek szakmai minősítésére.

CONFORT CONSTRUCT & INSTAL Építőipari Szakkiállítás, Arad
Magyarország és Románia közötti kereskedelmi kapcsolatok alakulása mindkét ország gazdaságpolitikájának fontos elemét képezi a további években is, mára már ismét a régi szintre emelkedett a két ország közötti áruforgalom. Magyarország továbbra is 6. legfőbb beszállítója a román gazdaságnak, és az enyhülő recesszió további lendületet adhat a gazdasági kapcsolatok javulásának.


--> Olvassa el további híreinket is! <--

--> Események, rendezvények <--


Vállalkozó Virtuális Piactér
Ingyenes reklámfelület vállalkozások termékei és szolgáltatásai számára!

Virtuális adó és pénzügyi tanácsadás:
e-mail: 
ado@vallalkozo.info, tel.: +36 1 486 1800

Leiratkozás a hírlevélről

Elkezdődtek a téli szezonális ellenőrzések
[Elkezdődtek a téli szezonális ellenőrzések]

Decembertől elkezdődtek a hagyományos téli élelmiszerlánc- illetve adóhatósági ellenőrzések, az akció év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre, valamint ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér.

Pár napja van még, ha lejárt a diákigazolványa
[Pár napja van még, ha lejárt a diákigazolványa]

Az adóhatóság közleményben hívja fel a figyelmét azoknak a diákoknak, akiknek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanulnak tovább, illetve nem helyezkedtek el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosultak, hogy be kell jelentkezniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.
Erre figyeljenek oda a SZÉP-kártya tulajdonosok
[Erre figyeljenek oda a SZÉP-kártya tulajdonosok]

A Széchenyi Pihenő Kártya tulajdonosoknak nagyon fontos odafigyelniük, hogy a szolgáltatótól kapott új szerződésüket lehetőleg december végéig – figyelembe véve az ünnepeket – igazoltan át kell venniük, máskülönben januártól nem kapják meg a munkáltatói feltöltést a kártyájukra.
Már csak pár nap van hátra a nyugdíjmegtakarítás növelésére
[Már csak pár nap van hátra a nyugdíjmegtakarítás növelésére]

Akinek van könnyen hozzáférhető megtakarítása és azt hosszú távra tervezi befektetni, akkor egy-egy jó elgondolással akár 250-280 ezer forinttal tudja növelni megtakarításait. Év végéig már csak pár nap van hátra, ezért érdemes igyekezni kihasználni az előttünk lévő lehetőségeket!
2019-ben is KKV-AKADÉMIA
A Piac & Profit KKV-AKADÉMIA rendezvénysorozata immár kilencedik éve továbbképzésre hívja az elfoglalt vezetőket. Üzleti döntéshozók számára a sikeres üzletvitelükhöz nélkülözhetetlen, naprakész tudásokat, újdonságokat, nyerő üzleti technológiákat, módszereket adunk át a legjobb szakértők segítségével. A Piac & Profit KKV-AKADÉMIA konferenciái népszerűségének titka: a gyakorlatba már másnap beépíthető, üzleti előnyt hozó tudásokhoz jutás néhány óra alatt.
Két év végi kihívás a vezető számára: Beszéd és beszélgetés az év végi céges partin
Vállalkozások hatékony finanszírozása, avagy miért jó a Széchenyi Kártya Program
[Vállalkozások hatékony finanszírozása, avagy miért jó a Széchenyi Kártya Program]

A kkv-k a hosszú távon is sikeres gazdaságpolitika zálogai, mert nemcsak munkahelyet teremtenek a magyar emberek számára, hanem hozzáadott értéket, szorgalmat, kitartást, egzisztenciát is jelentenek. Ezért terheiken csökkenteni kell, és növelni kell versenyképességüket.

Már csak pár nap van hátra a nyugdíjmegtakarítás növelésére
[Már csak pár nap van hátra a nyugdíjmegtakarítás növelésére]

Akinek van könnyen hozzáférhető megtakarítása és azt hosszú távra tervezi befektetni, akkor egy-egy jó elgondolással akár 250-280 ezer forinttal tudja növelni megtakarításait. Év végéig már csak pár nap van hátra, ezért érdemes igyekezni kihasználni az előttünk lévő lehetőségeket!
Pótolhatatlanok és túlterheltek a magyar kkv-tulajdonosok
[Pótolhatatlanok és túlterheltek a magyar kkv-tulajdonosok]

A 200 millió forint feletti árbevételű hazai kis- és középvállalkozások döntő többségénél még nem alakultak ki elkülönült vezetői funkciók, így szinte minden irányítói feladat a cégtulajdonosra hárul, aki így nélkülözhetetlen a vállalkozás napi működésében és ezáltal rendkívül túlterhelt – derül ki egy frissen végzett kutatás eredményéből, melyet 500 hazai cégvezető megkeresésével készített az egyik hazai pénzintézet.