*A hírlevél képeket tartalmazhat, melyek megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a képek megjelenítését!*

 Legfontosabb aktuális információk:

1. Fontos változások, hírek
2. Vállalkozói hírek
3. Aktuális uniós pályázatok
4. Paktum hírek
5. A VOSZ központi 2019.03.21.-i hírlevele
6. Széchenyi kártya folyószámlahitel igénylés 

1. Fontos változások, általános hírek 

a. MNB versenyképességi program:

Az MNB közzétette versenyképességi programját, melyben 12 területen, 330 pontban foglalják össze javaslataikat a magyar gazdaság fenntartható felzárkóztatására.

Részletek>>>

b. Ipar 4.0 KKV-k számára

Mit nyerhet az Ön vállalkozása a program elvégzésével?

 • Csökkentheti működési költségeit.
 • Fokozhatja termelékenységét, csökkentheti a passzív termelési időket.
 • Növelheti a versenyképességét.
 • Beszállítói minősítéseknek felelhet meg.
 • Új piacokra léphet.

Részletek>>>

c. Partneri meghívó:

Az idei tavasz Neked más lesz Miskolcon, mint eddig.

De ehhez mit kell tenned?

Gyere el a DIADAL business coach képzésünket bemutató díjmentes üzleti reggelinkre, ahol megismerkedhetsz a coachok és coaching szemléletű vezetők inspiráló pályájával és csatlakozz hozzánk! Részletek>>>

d. 100 millióra emelkedett a Széchenyi Kártyahitel valamennyi hiteltípusa:

Széchenyi Kártya Program valamennyi hiteltípusában a felvehető maximális hitelkeret 100 millió forintra emelkedett. A Széchenyi Kártya Program hat hiteltípusból áll, ezáltal a kis- és középvállalkozások mindennemű pénzügyi problémájára megoldást tud kínálni.

Bővebb információért keressen bennünket a +36 70/319-4369 telefonszámon.

e. Közigazgatási ügyek elektronikus intézése: Tájékoztató gyors és egyszerű ügyintézési formákról, és adat lekérdezési lehetőségekről: Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor ismerje meg a gyors és egyszerű online ügyintézési formákat. Az elektronikus ügyintézés, információ lekérdezés fontosabb, aktuális elérhetőségei: Bővebben>>>


2. Vállalkozói hírek

Évindító pályázatok
2019 sok lehetőséget rejt magában pályázati szempontból, hiszen már az év elején több, nagyobb volumenű támogatásra adható meg kérelem. Ezen cikkünkben szeretnénk bemutatni 4 lehetőséget, amellyel különböző területeken támogathatja vállalkozását, illetve települését.
Vissza lehetne kérni a behajthatatlan követelések áfáját?
A behajthatatlan követelésekhez kapcsolódó áfa témában hozott döntéseket az Európai Bíróság. Az egyik ítéletben megfogalmazott bírósági álláspont megalapozott reményt adhat a nagy összegű behajthatatlan követeléssel rendelkező magyar vállalkozások számára is az áfakötelezettség megítélése kapcsán.
Jelentős adókedvezmények az MNB versenyképességi csomagjában
Elsősorban a kkv-k számára jelentene adóelőnyöket a Magyar Nemzeti Bank 330 pontból álló versenyképességi csomagja, de számos más ponton is változtatná az adórendszert a javaslat, például a nyugdíjelőtakarékosság, a munkaerőpiaci kedvezmények, a banki ügyintézés terén.
Lépések a sikeres pénzügyi évhez
Bár már jócskán benne vagyunk a 2019-es évben, még nem késő elkezdeni azoknak a legfontosabb lépéseknek a megtételét, amelyekkel egy pénzügyileg sikeres évet zárhatunk. A reális célok meghatározás sokat segíthet a megvalósításon. Ehhez pontosan mérjük fel a határainkat és a lehetőségeinket!
Hogyan gondolkodnak a kkv-k versenyképességük javításáról
A mikro- és kisvállalkozások körében végzett friss fókuszcsoportos felmérés szerint a szektor versenyképességének és termelékenységének javulását leggyorsabban az állami bürokrácia radikális csökkentése és a büntetési szándékú hatósági hozzáállás megszüntetése segítené a legjobban. Szerintük ezek szabnak gátat az innovációs lehetőségeiknek is.
Ellenőrzések várhatóak - felkészülés a NAV főosztályvezetőjével
Résztvevőink részére névre szóló igazolást állítunk ki, igény esetén angol nyelven is. Szakértő előadóink között megtalálható a NAV főosztályvezetője is. 
ADAT - Az új kincs. Kapcsolj turbófokozatra!
A digitalizáció adatot szül. Az adathalmazokból digitális alapú intelligens rendszerekkel új információkat nyerünk, melyekkel felgyorsíthatjuk és megtöbbszörözhetjük hatékonyságunkat.

Virtuális adó és pénzügyi tanácsadás:

e-mail: ado@vallalkozo.info, tel.: +36 1 486 1800 


3. Aktuális uniós pályázatok

2019-ben támogatási kérelmet lehet benyújtani az alábbi felhívásokra:

a., GINOP pályázatok

 • GINOP-1.2.6-8-3-4-16 - Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel
  Következő beadási határnap: 2019.02.15.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-2.1.2-8-1-4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében
  Következő beadási határnap: 2019.02.28.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-3.1.2-8-2-4-16 - Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.08.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-3.2.2-8-2-4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.08.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-4.1.2-18- Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.27.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-5.1.7-17 - Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése
  Következő beadási határnap: 2019.06.27.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására
  Következő beadási határnap: 2020.03.31.
  A pályázati felhívás itt érhető el.

b. Horizont 2020 - EU-s pályázati lehetőségek. 

A Horizont 2020 az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikája 2014-2020 év között. A program minden eddiginél nagyobb, közel 79 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. A program a kontinens globális versenyképességének növelését célzó Európa 2020 stratégia „Innovatív Unió” elnevezésű kiemelt kezdeményezésének egyik alappillére. 

A Horizont 2020 program kiválósági alapon, nemzetközi versenyben, közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrásokat jelent, vagyis a rendelkezésre álló pénzügyi keretből mindegyik tagállam annyit hasznosít, amennyire képes: a pályázatok brüsszeli elbírálásánál döntő szempont a kiválóság, a magas szakmai szintű és jól menedzselt konzorcium, illetve az uniós szinten is mérhető hatás. 

A program kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozói szektort: a Horizont 2020 program egyik fontos újdonsága, hogy a kkv-k támogatására új eszközt vezet be az Európai Bizottság, amely az innovációs lánc teljes folyamatában - az ötlettől a piaci bevezetésig - végigkíséri a kkv-kat. Egy-egy vállalkozás önállóan is pályázhat a kiírásokra, míg korábban ez csak nemzetközi konzorciumokban volt lehetséges. Bővebben>>>

c. Közvetlenül elnyerhető uniós források megújult tájékoztató honlapok. Részletek>>>

d. Partnerkereső rendszer

Kínai partnerünk, a CCPIT egy nemzetközi  internetes partnerkereső rendszert hozott létre. A honlap címe www.sinoova.com, a megtekintéshez kattintson a  http://www.sinoova.com/ChildPage/services_En.html linkre.


4. PAKTUM HÍREK (Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum B-A-Z. megyében)

Támogatás munkáltatóknak (Akár 100%-os bérköltség támogatást!)

A paktum programból a munkáltató többféle támogatást igényelhet, ha álláskeresőt alkalmaz. Akár 100%-os bérköltség támogatást is.

Nyilvántartott álláskereső foglalkoztatása esetén a munkáltató többféle támogatásban is részesülhet. A projektben nyújtható bérköltség támogatás formái:  „legfeljebb 90 napi”

Munkatapasztalat-szerzés céljából adott bérköltség támogatás legfeljebb 90 napra nyújtható. A támogatás mértéke a munkabér és a ténylegesen megfizetett szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100 %-a lehet.  „legfeljebb 8+4 konstrukció”

A támogatás legfeljebb 8 hónap időtartamú foglalkoztatáshoz, a támogatási időszak felével megegyező tovább foglalkoztatási kötelezettség mellett adható. A támogatás mértéke a munkabér (maximum a minimálbér 150 %-a) és a ténylegesen megfizetett szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100 %-a lehet.

A bérjellegű támogatások utólagos finanszírozásúak, havonta kerülnek elszámolásra és utalása a munkáltató által megadott bankszámlaszámra történik.

A projekt keretein belül lehetőség van a mobilitás támogatására is, így lakásbérleti hozzájárulás és az utazási költségek elszámolására.

Részletes tájékoztatás kérhető a megye 13 paktumirodájában és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán. Az irodák és a hivatalok elérhetőségeit megtalálja honlapunkon.

Ha érdekli további támogatási lehetőség is, az igénybe vehető szolgáltatások, a kapcsolódó rendezvények, akkor regisztráljon a honlapon. Hírlevélben fogjuk tájékoztatni.

www.bazpaktum.hu


5. A VOSZ központi 2019.03.21.-i hírlevele

- Munkahelyteremtés 75%-os támogatással - megjelent az NFA pályázat hazai KKV-k számára
- Piac&Profit Konferencia - Adat az új kincs - Hogyan termel profitot az adat? témában
- ChinaCham Hungary Üzleti Klub - Üzletkötés, üzletfejlesztés kezdőknek és ha-ladóknak!
- SME 2019- Fókuszban a digitalizáció - A VOSZ tagjai a konferencián 15% kedvezménnyel vehetnek részt!
- VOSZ a közösségi médiában - http://www.facebook.com/vosz.hu
- Vállalkozói piactér - http://piacter.vallalkozo.info/
- Ingyenes Vállalkozói tanácsadás

 Részletek>>>       


6. Széchenyi Kártya igénylés

Tájékoztatjuk, hogy a VOSZ  megyei  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére, meghosszabbítására.

Elérhetőségeink:

Telefon: 46/413-643;
Mobil: 70/319-4369
E-mail:  info@voszborsod.hu
Cím: 3526. Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt.5.

Miskolc, 2019.03.24.

                                    Üdvözlettel: Ádám Imre

www.voszborsod.hu
Hírlevélről való leiratkozáshoz, kattintson az alábbi linkre: leiratkozás