*A hírlevél képeket tartalmazhat, melyek megtekintéséhez kérjük, engedélyezze a képek megjelenítését!*

1. Fontos változások, általános hírek 

a. Kérem kedvelje Facebook oldalunkat és kövessen minket ott is!

   https://www.facebook.com/voszborsod/


b. Megtartotta 2019. évi Közgyűlését a VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezete

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ez évi megyei közgyűlését nagy érdeklődés mellett tartotta meg a miskolci City Hotelben. A plénumot a megye vállalkozóit érintő fontos közigazgatási, hivatali aktualitásokról tájékoztatta az adott szakterület egy-egy prominens képviselője.

Részletek, fényképek>>>

b. 100 millióra emelkedett a Széchenyi Kártyahitel valamennyi hiteltípusa:

Széchenyi Kártya Program valamennyi hiteltípusában a felvehető maximális hitelkeret 100 millió forintra emelkedett. A Széchenyi Kártya Program hat hiteltípusból áll, ezáltal a kis- és középvállalkozások mindennemű pénzügyi problémájára megoldást tud kínálni.

Bővebb információért keressen bennünket a +36 70/319-4369 telefonszámon.

e. Közigazgatási ügyek elektronikus intézése: Tájékoztató gyors és egyszerű ügyintézési formákról, és adat lekérdezési lehetőségekről: Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor ismerje meg a gyors és egyszerű online ügyintézési formákat. Az elektronikus ügyintézés, információ lekérdezés fontosabb, aktuális elérhetőségei: Bővebben>>>


2. Vállalkozói hírek

Évindító pályázatok
2019 sok lehetőséget rejt magában pályázati szempontból, hiszen már az év elején több, nagyobb volumenű támogatásra adható meg kérelem. Ezen cikkünkben szeretnénk bemutatni 4 lehetőséget, amellyel különböző területeken támogathatja vállalkozását, illetve települését.
Vissza lehetne kérni a behajthatatlan követelések áfáját?
A behajthatatlan követelésekhez kapcsolódó áfa témában hozott döntéseket az Európai Bíróság. Az egyik ítéletben megfogalmazott bírósági álláspont megalapozott reményt adhat a nagy összegű behajthatatlan követeléssel rendelkező magyar vállalkozások számára is az áfakötelezettség megítélése kapcsán.
Jelentős adókedvezmények az MNB versenyképességi csomagjában
Elsősorban a kkv-k számára jelentene adóelőnyöket a Magyar Nemzeti Bank 330 pontból álló versenyképességi csomagja, de számos más ponton is változtatná az adórendszert a javaslat, például a nyugdíjelőtakarékosság, a munkaerőpiaci kedvezmények, a banki ügyintézés terén.
Lépések a sikeres pénzügyi évhez
Bár már jócskán benne vagyunk a 2019-es évben, még nem késő elkezdeni azoknak a legfontosabb lépéseknek a megtételét, amelyekkel egy pénzügyileg sikeres évet zárhatunk. A reális célok meghatározás sokat segíthet a megvalósításon. Ehhez pontosan mérjük fel a határainkat és a lehetőségeinket!
Hogyan gondolkodnak a kkv-k versenyképességük javításáról
A mikro- és kisvállalkozások körében végzett friss fókuszcsoportos felmérés szerint a szektor versenyképességének és termelékenységének javulását leggyorsabban az állami bürokrácia radikális csökkentése és a büntetési szándékú hatósági hozzáállás megszüntetése segítené a legjobban. Szerintük ezek szabnak gátat az innovációs lehetőségeiknek is.
Ellenőrzések várhatóak - felkészülés a NAV főosztályvezetőjével
Résztvevőink részére névre szóló igazolást állítunk ki, igény esetén angol nyelven is. Szakértő előadóink között megtalálható a NAV főosztályvezetője is. 
ADAT - Az új kincs. Kapcsolj turbófokozatra!
A digitalizáció adatot szül. Az adathalmazokból digitális alapú intelligens rendszerekkel új információkat nyerünk, melyekkel felgyorsíthatjuk és megtöbbszörözhetjük hatékonyságunkat.

Virtuális adó és pénzügyi tanácsadás:

e-mail: ado@vallalkozo.info, tel.: +36 1 486 1800 


3. Aktuális uniós pályázatok

2019-ben támogatási kérelmet lehet benyújtani az alábbi felhívásokra:

a., GINOP pályázatok

 • GINOP-1.2.6-8-3-4-16 - Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel
  Következő beadási határnap: 2019.02.15.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-2.1.2-8-1-4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében
  Következő beadási határnap: 2019.02.28.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-3.1.2-8-2-4-16 - Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.08.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-3.2.2-8-2-4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.08.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-4.1.2-18- Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása
  Következő beadási határnap: 2019.03.27.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-5.1.7-17 - Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése
  Következő beadási határnap: 2019.06.27.
  A pályázati felhívás itt érhető el.
 • GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására
  Következő beadási határnap: 2020.03.31.
  A pályázati felhívás itt érhető el.

b. Horizont 2020 - EU-s pályázati lehetőségek. 

A Horizont 2020 az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikája 2014-2020 év között. A program minden eddiginél nagyobb, közel 79 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. A program a kontinens globális versenyképességének növelését célzó Európa 2020 stratégia „Innovatív Unió” elnevezésű kiemelt kezdeményezésének egyik alappillére. 

A Horizont 2020 program kiválósági alapon, nemzetközi versenyben, közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrásokat jelent, vagyis a rendelkezésre álló pénzügyi keretből mindegyik tagállam annyit hasznosít, amennyire képes: a pályázatok brüsszeli elbírálásánál döntő szempont a kiválóság, a magas szakmai szintű és jól menedzselt konzorcium, illetve az uniós szinten is mérhető hatás. 

A program kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozói szektort: a Horizont 2020 program egyik fontos újdonsága, hogy a kkv-k támogatására új eszközt vezet be az Európai Bizottság, amely az innovációs lánc teljes folyamatában - az ötlettől a piaci bevezetésig - végigkíséri a kkv-kat. Egy-egy vállalkozás önállóan is pályázhat a kiírásokra, míg korábban ez csak nemzetközi konzorciumokban volt lehetséges. Bővebben>>>

c. Közvetlenül elnyerhető uniós források megújult tájékoztató honlapok. Részletek>>>

d. Partnerkereső rendszer

Kínai partnerünk, a CCPIT egy nemzetközi  internetes partnerkereső rendszert hozott létre. A honlap címe www.sinoova.com, a megtekintéshez kattintson a  http://www.sinoova.com/ChildPage/services_En.html linkre.


4. PAKTUM HÍREK (Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum B-A-Z. megyében)

Paktumszervezeti tagok részére (VOSZ tagjai részére)

Ezúton meghívjuk a vállalkozások vezetői, munkatársai számára megrendezésre kerülő tanúsítvánnyal záruló érzékenyítő képzésre.

Helyszín: Megyeháza, Szemere-terem, Miskolc, Városház tér 1. A. fsz. 31.

Időpont: 2019.04.10. 8:00 - 16:30

A képzés során a munkaerő megtartás praktikáiról, a motiválási technikákról, eszközökről, kommunikációról, konfliktuskezelésről hallhatnak előadást, cserélhetnek tapasztalatot, valamint megismerkedhetnek a program keretében igénybe vehető támogatási elemek körével is.

A rendezvény nyilvános és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a képzés és részt kíván venni azon, szíves jelentkezését 2019. április 8-ig az alábbi linken várjuk:

https://www.bazpaktum.hu/calendar.list.php?id=181


5. A VOSZ központi 2019.04.05.-i hírlevele

- Szakmai konferencia - Vállalkozások, fogyasztók, hatóságok - együtt a tisztességes reklámokért!
- Pénzt, de honnan? - Piac&Profit roadshow, Szeged
- Kkv-hitelezés - 2019 / Piac&Profit konferencia
- VOSZ a közösségi médiában - http://www.facebook.com/vosz.hu
- Vállalkozói piactér - http://piacter.vallalkozo.info/
- Ingyenes Vállalkozói tanácsadás

 Részletek>>>       


6. Széchenyi Kártya igénylés

Tájékoztatjuk, hogy a VOSZ  megyei  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére, meghosszabbítására.

Elérhetőségeink:

Telefon: 46/413-643;
Mobil: 70/319-4369
E-mail:  info@voszborsod.hu
Cím: 3526. Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt.5.

Miskolc, 2019.04.07.

                                    Üdvözlettel: Ádám Imre

www.voszborsod.hu
Hírlevélről való leiratkozáshoz, kattintson az alábbi linkre: leiratkozás