HÍREK, KÖZLEMÉNYEK

Munkahelyeket teremt a vidéki turizmus ösztönzése

Lovas vagy gasztronómiai programokhoz is lehet forrást igényelni július 1-től az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) 4 milliárd forintos keretéből. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta a turisztikai tevékenységek ösztönzésének támogatásáról szóló rendeletet.

A tárca célja a helyi turizmus ösztönzésével a vidéki munkahelyek megtartása, új munkahelyek létrehozása, ezáltal a vidék népességmegtartó erejének növelése. A program hosszútávon segíti a helyi gazdaságfejlesztést, ami összhangban áll a Nemzeti Vidékstratégia célkitűzéseivel.
Támogatást az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken élő magánszemélyek, vállalkozások, önkormányzatok, nonprofit szervezetek kérhetnek. A VM 35 millió forintra csökkentette az igényelhető összeg felső határát annak érdekében, hogy minél több pályázó juthasson forráshoz. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű területen 65%, egyéb területen 60%.
A kapott forrást szálláshelyek kialakítására, agro- és ökoturisztikai szolgáltatások bővítésére lehet fordítani. Szálláshelyhez nem kötődő tevékenységekre is lehet támogatást igényelni, például lovas, vadászati, vízi vagy gasztronómiai turizmushoz kapcsolódó programok fejlesztésére.
A támogatási kérelmeket évente július 1. és augusztus 1. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

 • Részletes jogszabályi tájékoztatás >>

 • [Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája; Feltöltve: 2011.05.25.]


  7 milliárd forintra pályázhatnak a mikrovállalkozások

  Tájékoztatjuk önöket, hogy 2011. június 15-től lehet legfeljebb 35 millió forintra pályázni mikrovállalkozások létrehozásához, fejlesztéséhez. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 2013-ig összesen 7 milliárd forint áll rendelkezésre a legkisebb cégek támogatására.

  Megjelent a Vidékfejlesztési Minisztérium 33/2011. (IV.28.) VM rendeletmódosítása a mikrovállalkozások támogatásának feltételeiről. Az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhetnek támogatást. A VM 35 millió forintra csökkentette az igényelhető összeg felső határát annak érdekében, hogy minél több pályázó juthasson forráshoz. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű területen 65%, egyéb területen 60%.
  A támogatási kérelmeket évente június 15. és július 15. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A kérelmek elbírálásánál fontos szempont, hogy a támogatott vállalkozás munkahelyeket hozzon létre.
  A rendelet módosításakor a tárca felülvizsgálta az értékelési szempontrendszert, szakmai minimum pontszámot állapított meg, valamint pontosította a definíciókat.

 • Részletes jogszabályi tájékoztatás >>

 • [Forrás: Magyar Közlöny 2011. évi 45. szám; Feltöltve: 2011.04.29.]


  Megjelentek az ÚMVP III. tengelyes kifizetési kérelmekhez tartozó közlemények a 2011. április 1-30. közötti elszámolási időszakra

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megjelentette az ÚMVP III. tengely négy jogcíméhez kapcsolódó alábbi kifizetési kérelmekkel kapcsolatos közleményeket.

  • 55/2011. (III. 25.) MVH Közlemény

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és - fejlesztésre nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről.

  • 50/2011. (III. 25.) MVH Közlemény

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó a mikrovállalkozások létrehozására és fejsztésére igénybe vehető támogatások kifizetésének igényléséről.

  • 54/2011. (III. 25.) MVH Közlemény

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez igénybe vehető támogatás kifizetésének igényléséről.

  • 52/2011. (III. 25.) MVH Közlemény

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatás kifizetésének igényléséről.

  [Forrás: www.mvh.gov.hu; Feltöltve: 2011.03.29.]


  Megjelent a LEADER pályázatok kifizetési kérelmeihez tartozó közlemény a 2011. április 1-30. közötti elszámolási időszakra

  Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megjelentette az ÚMVP IV. (LEADER) tengely jogcíméhez kapcsolódó kifizetési kérelemmel kapcsolatos közleményt.


  [Forrás: www.mvh.gov.hu; Feltöltve: 2011.03.29.]


  5/2010. (I.28.) FVM rendelet

  az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedések monitoring adatszolgáltatási rendjére vonatkozó részletes szabályokról szóló 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 9/2008. (I. 24.) FVM rendelet módosításáról
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2010.02.05.]

  A rendelet letölthető itt >>
  A rendelethez kapcsolódó 14/2010. (II.01.) MVH közlemény letölthető itt >>


  Pályázati felhívás vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2010. évben

  A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (továbbiakban: FVM), mint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (továbbiakban: Támogató) pályázatot hirdet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (továbbiakban: ÚMVP) hatálya alá tartozó települések önkormányzatai, az önkormányzat intézményei, e településeken rendezvényt tervező nonprofit szervezetek, illetve magánszemélyek számára helyi rendezvények szervezésére, helyi közösségformáló kezdeményezések, rendezvények támogatására.
  A pályázatokat 2010. február 26. napjáig lehet beadni. A beadási határidő tekintetében a postai ajánlott küldemény feladásának dátuma (legkésőbb 2010. február 26. 24:00 óra) az irányadó.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2010.02.03.]

  A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetők itt >>

  Segítség a vidéki rendezvényekre, falunapokra 2010. évben pályázóknak!

  Az illetékes Helyi Vidékfejlesztési Irodának a Helyi Akciócsoporttal közösen rendezett, az ÚMVP standon lebonyolítandó program részletes ismertetése.

  Segédanyag letöltése itt >>


  III. Zempléni Pisztráng Nap

  A Zempléni Tájak Helyi Közösség területén, Pálházán megrendezésre kerül a III. Zempléni Pisztráng Nap. A rendezvény alkalmából a Zempléni Pisztráng Sporthorgász Közhasznú Egyesület tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2009. szeptember 12-én megtartandó rendezvényére. A rendezvény helyszíne a városi sportpálya.
  A rendezvény fő támogatója: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - Új Magyarország Vidékfejlesztési Program.
  [Feltöltve: 2009.09.04.]

  A rendezvény részletes programja megtekinthető >>
  További információ (www.palhaza.hu) >>


  112/2009 (VIII.29.) FVM rendelet

  az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidék gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítására és működtetésére igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.
  [Feltöltve: 2009.09.03.]

  A rendelet megtekinthető, letölthető>>
  A rendelethez kapcsolódó 113/2009. (IX.02.) MVH közlemény és mellékletei letölthetők>>


  Felhívás a II. Magyar Vidék Napja rendezvényen való megjelenéshez

  A magyarországi régiók kistelepüléseit bemutató II. Magyar Vidék Napja rendezvényre várjuk minden LEADER-települést reprezentálni kívánó kistermelő, kézműves, iparművész kiállító jelentkezését.
  A jelentkezési határidő: 2009. szeptember 8!
  A budapesti Városligetben rendezik meg idén második alkalommal a Magyar Vidék Napja vidékfejlesztési rendezvényt.

  II. MAGYAR VIDÉK NAPJA
  Helyszín: Vajdahunyadvár épületegyüttese (Budapest, Városliget)
  Időpont: 2009. szeptember 18. (péntek)
  [Feltöltve: 2009.09.01.]

  További részletek a rendezvényről elérhetők>>


  Kishutai Hagyományteremtő Falunap

  A Zempléni Tájak Helyi Közösség területén megrendezésre kerül a Kishutai Hagyományteremtő Falunap. A rendezvény alkalmából Kishuta Község Önkormányzata és a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2009. augusztus 22-én megtartandó rendezvényére, mely a Kishutai Nemzetiségi Asszonykórus megalakulásának 10. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre. A rendezvény helyszíne a kishutai Művelődési Ház udvara.
  A rendezvény fő támogatója: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - Új Magyarország Vidékfejlesztési Program.
  [Feltöltve: 2009.08.17.]

  A rendezvény programja megtekinthető >>


  Magyarországi Falumegújítási Díj 2009.

  A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági, valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter közösen meghírdetik a Magyarországi Falumegújítási Díj 2009 pályázatot, Új energiák egy erős közösségért" mottóval.
  A pályázat célja, hogy felkutassa és díjazza a legjobb magyarországi falumegújítási tevékenységeket, a kiemelkedő, példamutató intézkedéseket, kezdeményezéseket. Ezek bemutatásával, az információk cseréjével tovább javítsa a falumegújítást végző községek, nagyközségek eredményeit, jó példával elindítsa ezen az úton az ebből még kimaradó falvakat, mozgalommá szervezzze a falumegújítást. A harmadik alkalommal meghírdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" ezúttal is az aktuális "Európai Falumegújítási Díj" pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség hírdetett meg. Ez egészül ki néhány magyarországi követelménnyel. A magyarországi díj egy további célja, hogy kiválassza azt a települést, amely a leginkább méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.
  [Feltöltve: 2009.08.17.]

  További részletek, a pályázati kiírás, valamint a beküldendő űrlapok letölthetők >>


  VI. Hollóházi Porcelánnap (falunap)

  A Zempléni Tájak Helyi Közösség területén megrendezésre kerül a VI. Hollóházi Porcelánnap. A rendezvény alkalmából Hollóháza Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2009. augusztus 15-én a VI. Hollóházi Porcelánnapra.
  A rendezvény fő támogatója: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - Új Magyarország Vidékfejlesztési Program.
  [Feltöltve: 2009.08.12.]

  A VI. Hollóházi Porcelánnap programja megtekinthető >>


  A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium aktuális rendelet módosításai az ÚMVP III. tengelyes pályázatok bírálati eljárásáról
  • 94/2009. (VII.28.) FVM rendelet >>

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 138/2008. (X. 18.) FVM rendelet módosításáról.

  • 93/2009. (VII.28.) FVM rendelet >>

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 135/2008. (X. 18.) FVM rendelet módosításáról.

  • 92/2009. (VII.28.) FVM rendelet >>

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 137/2008. (X. 18.) FVM rendelet módosításáról

  • 91/2009. (VII.28.) FVM rendelet >>

  • az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 136/2008. (X. 18.) FVM rendelet módosításáról.

  [Forrás: www.fvm.hu; Feltöltve: 2009.07.30.]

  HAZAJÁRÓ - A falusi turizmus hétvégéje

  Az FVM és a Turizmus Zrt. közreműködésével került korábban megrendezésre a "LEADER - Magyar Vidéki Turizmus Napja" rendezvény 2007. szeptember 21-23-án. Az akkori rendezvény kapcsán több ezer turisztikai szolgáltató jelezte részvételi szándékát.
  Örömmel értesítjük, hogy a FVM VKSZI, a Turizmus Zrt. és a FATOSZ közös szervezésében idén megrendezésre kerül a HAZAJÁRÓ - A falusi turizmus hétvégéje
  A hétvégével kapcsolatosan minden falusi szálláshelyadó, vendéglátó, turisztikai szolgáltató vagy vidéki programszervező részvételére számítunk, amennyiben valamely szolgáltatásából legalább 20% kedvezményt hajlandó biztosítani 2009. június 12-14. között.
  Kérjük, hogy népszerűsítse a lehetőséget a programban történő részvételre a területén működő szolgáltatók körében!
  A szolgáltatók regisztrációját a programra megtesszük, amennyiben a kedvezményekkel kapcsolatosan a csatolt Regisztrációs lapot kitöltik és visszaküldik a 06-28-522-955 faxszámra vagy elektronikusan a hazajaro@hazajaro.hu e-mail címre, illetve postai úton a GIK Kft. H-2101 Gödöllő, Pf.: 61. címre 2009. május 29-ig.
  A szolgáltatásokról jpg formátumú képet is várunk a hazajaro@hazajaro.hu e-mail címre.
  A regisztrált szolgáltatók, szolgáltatások a www.hazajaro.hu portálon folyamatosan megjelennek.
  A programmal kapcsolatban további információkat kaphat Kolesza Kingától vagy Katona Évától a 06-28-522-955-ós telefonszámon, a 06-20-999-3109 mobil telefonszámon, Skype-n a hazajaro-hazavaro néven, e-mailben a hazajaro@hazajaro.hu e-mail címen.
  Amennyiben ismerősei körében ismer olyan szolgáltatót, aki szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez, kérjük informálja őt is.
  [Forrás: www.umvp.eu; Feltöltve: 2009.05.13.]

  A programról részletesen tájékozódhat itt >>
  Szolgáltatás lista letölthető >>
  Regisztrációs lap letölthető >>


  Tisztelt Polgármester Assony/Úr!

  Ezúton tájékoztatom, hogy 2009.05.08-án a "Virágos Magyarországért" Mozgalom keretén belül meghirdetésre került a "Virágos Zemplénért" Mozgalom.
  A "Virágos Zemplénért" mozgalmat az országos felhíváshoz hasonlóan támogatja a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetsége. A zempléni mozgalom meghírdetői: területileg érintett Helyi Vidékfejlesztési Irodák, a Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, valamint a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
  Kérem, amennyiben településével részt kíván venni a "Virágos Zemplénért" Mozgalomban, akkor településének jelentkezését a mellékelt csatlakozási nyilatkozat visszaküldésével 2009. május 31-ig teheti meg.

  A zempléni mozgalomhoz történő csatlakozás nem jelenti automatikusan a "Virágos Magyarországhoz" történő csatlakozást.

  Felhívom figyelmét, hogy amennyiben az országos mozgalomban is részt kíván venni, akkor regisztrációját 2009. május 15. (péntek), éjfélig teheti meg az alábbi linken található regisztrációs oldalon:
  http://www.viragosmagyarorszag.hu/hu/Telepulesek-jelentkezesi-lapja
  Részletesen a Virágos Magyarországért Mozgalomról az alábbi honlapon olvashat:
  http://www.viragosmagyarorszag.hu
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.05.13.]

  Regisztrációs lap: "Virágos Zemplénért Mozgalom" csatlakozásához >>
  Tájékoztató levél a "Virágos Zemplénért Mozgalomról >>

  Közlemény a falunap 2009 pályázat eredményéről

  Az ÚMVP Irányító Hatóságának közleménye a "Vidéki rendezvények, falunapok szervezésére" 2009. évben kiírt pályázat eredményéről.
  [Forrás: www.umvp.eu; Feltöltve: 2009.04.23.]

  További részletek elérhetők itt >>


  Felhívás az ÚMVP kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére - közkeletűbb nevén falu- vagy tanyabusz beszerzésére - nyújtott támogatások kedvezményezettjei részére.

  Az ÚMVP Irányító Hatóságának 9/2009. (II.26.) közleménye szerint a 2008-ban benyújtott, majd jóváhagyott támogatási kérelmek vonatkozásában a gépjárművek elvárt arculati elemekkel való ellátását az ÚMVP Irányító Hatóság (IH) átvállalja.
  Az ÚMVP IH felhatalmazásával az arculati elemek elhelyezését az FVM VKSZI Társadalmi Kapcsolatok Igazgatósága koordinálja, a jelenlegi szakaszban 400 jármű felmatricázását pedig az FVM VKSZI együttműködő partnere (ügynökség) között fennálló közbeszerzési keretmegállapodás értelmében az ügynökség végzi. A munkálatok hét régiós helyszínen, a kedvezményezettekkel egyeztetett időpontban fognak zajlani.
  [Forrás: www.umvp.eu; Feltöltve: 2009.04.23.]

  További részletek elérhetők itt >>


  Pályázati felhívás civil szervezetek parlagfű mentesítési tevékenységének támogatására

  A "Parlagfűmentes Magyarországért" Tárcaközi Bizottság (TB) és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) a 2009. évi országos parlagfű mentesítési program keretében pályázati felhívást tesz közzé.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.04.22.]

  További részletek elérhetők itt >>


  Irodavezető váltás a Sárospataki HVI-nál

  Tájékoztatásul közöljük, hogy a Sárospataki Helyi Vidékfejlesztési Irodában 2009. április 11-től személyi változás történt.

  Az új irodavezető: Godzsák Tibor
  Az iroda elérhetőségei változatlanok:
  3950 Sárospatak, Eötvös u. 5.
  Tel, Fax: 47/311-417
  E-mail: sarospataki@vkszi.hu
  [Feltöltve: 2009.04.14.]


  Az ÚMVP Irányító Hatóságának 14/2009. (IV. 7.) közleménye

  Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedések monitoring adatszolgáltatási rendjére vonatkozó részletes szabályokról szóló 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet szerinti 2009. évi webes felületen történő adatszolgáltatás határidejének meghosszabbításáról.
  Az új határidő: 2009. április 14. 24.00 óra.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.04.08.]

  További részletek elérhetők itt >>


  Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében 2007-2013 közötti időszakban igényelhető támogatásokról

  Útmutató a közbeszerzési eljárások lebonyolításához 2009. április 1. követően megindított eljárásokra
  [Forrás: MVH; Feltöltve: 2009.04.01.]

  Az útmutató letölthető itt >>


  29/2009. (III.25.) FVM rendelet

  az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott támogatások részletes feltételeit megállapító egyes agrár tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.04.01.]

  A rendelet letölthető itt >>


  Az ÚMVP Irányító Hatóságának 12/2009 (III.13.) közleménye
  az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2009. évi tervezett végrehajtásáról.

  2007-2008. évben sikeresen lezárult az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program végrehajtásának első fázisa. Ennek során (a tervezett 58 jogcímből) több ütemben 32 jogcím került meghirdetésre, amelyekre a Programban részt vevő ügyfelek közel 56 ezer támogatási kérelmet nyújtottak be. A benyújtott kérelmek alapján eddig több mint 429 Mrd. Ft támogatás került megítélésre, amelyből 103 Mrd. Ft már kifizetésre került a termelők részére. Különösen előrehaladott az ÚMVP I. tengelyének végrehajtása, néhány kivételtől eltekintve az összes meghatározó korszerűsítést célzó beruházási, szerkezetátalakítási, illetve ismeretátadási konstrukció elindult (állattenyésztés, kertészet, növénytermesztés, gépbeszerzés, élelmiszeripar, öntözés, értéknövelés, fiatal gazda, , szaktanácsadás, stb.), amelyek jelentősen hozzájárulnak a 2009. évben tervezett fejlesztések megvalósításához.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.03.16.]

  A közlemény letölthető itt >>


  18/2009. (III.6.) FVM rendelet

  az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedések monitoring adatszolgáltatási rendjére vonatkozó részletes szabályokról
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.03.11.]

  A rendelet letölthető itt >>
  A rendelethez kapcsolódó 23/2009. (III.09.) MVH közlemény letölthető itt >>


  Segítség a falunap 2009 pályázatra pályázóknak

  Az illetékes Helyi Vidékfejlesztési Irodának a Helyi Akciócsoporttal közösen rendezett, az ÚMVP standon lebonyolítandó program részletes ismertetése.
  [Feltöltve: 2009.03.04.]

  Vidéki rendezvények, falunapok 2009. évi pályázati adatlap kitöltött 7. pontja >>


  Pályázati felhívás a parlagfűvel fertőzött területek fizikai mentesítésére alkalmas motoros fűkaszák beszerzésére

  A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a 2009. évi országos parlagfű-mentesítési program keretében az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:
  A támogatás célja a levegőben nagy tömegben előforduló és a gondozatlan környezetből származó allergiát okozó pollenkoncentráció csökkentése.
  Az utóbbi időben számos, allergiát okozó pollent termelő gyomnövény szaporodott el, ezek közül is elsősorban a parlagfű. A belélegzett pollenszemcsék a nyálkahártyákkal érintkezésbe jutva allergiás tüneteket okozhatnak az arra érzékenyeknél. Az allergiás megbetegedések száma hazánkban is évről évre növekszik, melynek igen komoly közvetlen, vagy közvetett gazdasági kihatásai vannak.
  E negatív tendenciák megakadályozásának elősegítésére a pályázati felhívás lehetőséget nyújt motoros fűkaszák beszerzésére, így a parlagfűvel szennyezett területek mechanikai mentesítésére.
  Benyújtási határidő: 2009. március 25.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.02.26.]

  A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetők itt >>


  Pályázati felhívás vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2009. évben

  A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM), mint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (Támogató) pályázatot hírdet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) hatálya alá tartozó települések Önkormányzatai, az önkormányzat intézményei, e településeken rendezvényt tervező non-profit szervezetek, illetve magánszemélyek számára helyi rendezvények szervezésére, helyi közösségformáló kezdeményezések, rendezvények támogatására.
  Benyújtási határidő: 2009. március 10.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.02.11.]

  A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetők itt >>


  Az ÚMVP Irányító Hatóságának 1/2009. (I. 8.) közleménye
  a támogatási kérelmek beadási határidejének módosulásáról

  Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a falumegújítás és -fejlesztés, vidéki örökség megőrzése, mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése és a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímre igénybe vehető támogatások igénylése esetében, tekintettel arra, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács döntése alapján 2009. január 10. (szombat) országosan pihenőnap lesz, melyen a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál a munka szünetel, a támogatási kérelmek beadási határideje (postai- és elektronikus úton való benyújtás egyaránt) az azt követő első munkanapra, azaz 2009. január 12. (hétfő) módosul.
  [Forrás: FVM; Feltöltve: 2009.01.08.]


  Irodavezető váltás a Sátoraljaújhelyi HVI-nál

  Tájékoztatásul közöljük, hogy a Sátoraljaújhelyi Helyi Vidékfejlesztési Irodában 2009. január 01-től személyi változás történt.

  Az új irodavezető: Szalkó Róbert
  Az iroda elérhetőségei változatlanok:
  3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 18.
  Tel: 47/523-080, Fax: 47/322-919
  E-mail: satoraljaujhelyi@vkszi.hu
  [Feltöltve: 2009.01.06.]


  A FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM PÁLYÁZATI KIÍRÁSAI

  A 154/2008. (XI.26.) FVM rendelet alapján az ÚMVP III. tengelyes pályázatainak beadási határideje 2009. január 10-re módosult.

  Az alábbi linkre kattinva közvetlenül elérhetőek a Füldművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium aktuális pályázati felhívásai.

  Az FVM pályázati kiírásai >>

  138/2008. (X.18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről >>

  137/2008. (X.18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről >>

  136/2008. (X.18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről>>

  135/2008. (X.18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről >>

  További információk az ÚMVP-ről >>


  BENYÚJTHATÓK az ÚMVP PÁLYÁZATOK

  Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidékfejlesztéshez kapcsolódó programjaira szombattól nyújthatják be pályázataikat az érdeklődők - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a programok indítását beharangozó sajtótájékoztatón. (2008.10.20.)

  További információk >>


  ELINDULTAK AZ ÚMVP VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMJAI

  Ez év őszén, pontosabban októberben indultak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidéki térségek fejlesztésével kapcsolatos intézkedései, amelyek nyomán több mint 200 milliárd forintnyi forrás fordítható a vidéki életminőség javítására - mondta az MTI-nek dr. Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Közösségi Ügyekért felelős szakállamtitkára. (2008.10.14.)

  További információk >>


  KISTÉRSÉGI KÖZLEKEDÉSI SZOLGÁLTATÁSOK

  Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére (pl. falu- és tanyagondnoki szolgáltatás) igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló /2008. (I.24.) FVM rendelet.
  A pályázati formanyomtatvány a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján fog rövidesen megjelenni (www.mvh.gov.hu).
  A támogatási kérelmet 2008. március 01. és 2008. május 01. között lehet benyújtani.

  A 9/2008. (I.24.) FVM rendelet teljes elérhetősége >>


  MEGJELENTEK A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK AZ ÉMOP KERETÉBEN

  ÉMOP 3.1.2.: FUNKCIÓBŐVÍTŐ VÁROSREHABILITÁCIÓ (KÉTFORDULÓS)

  Pályázók köre: városi önkormányzatok, kivéve megyei jogú városok, illetve legalább 5000 fő állandó lakosságszámú és 100 fő/km2 népsűrűség fölötti települések önkormányzatai.
  Támogatható tevékenységek:
  - Városi-közösségi-közszféra funkciókat erősítő tevékenységek.
  - Gazdasági funkciót erősítő létesítmények kialakítása, felújítása (pl. piac, piaccsarnok, szolgáltató központ kialakítása, vendéglátó egységek által használt épület, épületrész felújítása, rendezvény és konferenciaközpont felújítása, kialakítása, gazdasági szolgáltatlóház felújítása, kialakítása).
  A projekt egészére vonatkozó támogatási arány maximum 80%, 15.000 lakos alatti városok esetében 85%, 10.000 lakos alatt, valamint a 311/2007 (XI.17) Korm. rendeletben megnevezett leghátrányosabb helyzetű kistérségek valamennyi városa esetében maximum 90%.
  Támogatás összege minimum 50 millió Ft, maximum 800 millió Ft.
  A pályázatok benyújtása 2008. január 18-tól – 2008. április 25-ig.

  A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetők itt >>


  ÉMOP 3.1.3.: VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOT KIEGÉSZÍTŐ TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS (EGYFORDULÓS)

  Pályázók köre: települési (az 5000 fő állandó lakosnál alacsonyabb lakosságszámmal, illetve 100fő/km2 népsűrűségnél alacsonyabb népsűrűséggel rendelkező községi, nagyközségi státuszú települések), kisebbségi önkormányzatok (1990. évi LXV. tv alapján) és intézményeik (1992. évi XXXVIII. tv alapján) (KSH 361).
  Támogatható tevékenységek:
  - Önkormányzati tulajdonú belterületi földutak szilárdburkolatú úttá való fejlesztése, belterületi utak korszerűsítése.
  - Közösségi közlekedést szolgáló infrastruktúra fejlesztése (pl. járda, parkoló, buszmegálló, közlekedési lámpa).
  - Közvilágítás energiatakarékos megoldása (pl. hiányzó közvilágítás kiépítése, meglévő korszerűsítése).
  - Egyéb közösségi célú infrastruktúra fejlesztése; (pl. közfunkciót ellátó intézmények fejlesztése).
  Támogatás összege minimum 3 millió Ft, maximum 150 millió Ft.
  A pályázatok benyújtása 2008. január 18-tól - 2008. március 28-ig lehetséges.

  A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetők itt >>


  Vissza a HVI főoldalra >>