Köszöntő
Fogalomtár
Work shopok
TV műsorok
Sajtó melléklet
Linkek
Hírek
Inno. Stratégia
Partnereink
 
"Innováció Generálása Zemplénben"
a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával

A mi programunk a helyi innovációért

Tisztelt Olvasó!
Tisztelt zempléni vállalkozók, vállalkozások!

Alapítványunk 2006-ban a Baross Gábor innovációs program keretében "Innováció generálása Zemplénben" címmel az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács javaslatára a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal elnökének döntése alapján támogatást nyert.

Az "INNOVÁCIÓ generálása Zemplénben" programunk célja, hogy workshopok és a helyi média segítségével - a Zemplén Televízió és a Helyi Krónika innovációs szakműsorával, illetve mellékletével -, új információkkal lássuk el a régiónkban tevékenykedő vállalkozásokat.
Megismertessük az innováció jelentőségét, az innovációs folyamat fogalmait, és az alkalmazás nyújtotta lehetőségeket. Szakmai tanácsadás révén vállalkozásainkat hozzásegítsük a források eléréséhez, azok szélesebb körű felhasználásához.

Magyarország fejlettebb térségeiben az innováció, kutatásfejlesztés mindennapos fogalmak. A vállalkozások, vállalkozók munkájuk során a piaci igények követelményeinek megfelelően folyamatosan új technológiákat, technikai megoldásokat, korszerűbb versenyképes termékeket vezetnek be.
Régiónkban az itt működő cégek felzárkózásának, fejlődésének, az EU normákhoz való megfelelésének alapja, az új ismeretek megszerzése és ezek alkalmazása.

Fontosnak tartjuk, hogy az itt élő emberek és vállalkozások ötletei, újításai hasznosuljanak, új korszerű termékek, technológiák jöjjenek létre, ne maradjanak kihasználatlanok az itt meglévő szellemi kapacitások, térségi erőforrások.

Céljaink elérése érdekében a program keretén belül 4 alkalommal tervezünk workshopokat, műhelyfoglalkozásokat a következő témákban:

  • Az innováció fogalma, lényege, hatásorientálása a zempléni kis- és középvállalkozások (KKV) részére.
  • Innovációs források, pályázati lehetőségek. Az Észak-magyarországi Regionális Innovációs Stratégia bemutatása.
  • "BEST PRACTISE" gyakorlat; a legújabb innovációs eredmények bemutatása a térségi KKV-k részvételével.
  • Az "innováció", mint a vállalkozásfejlesztés eszköze.

Valamennyi programunkról, az elhangzott véleményekről, javaslatokról rendszeresen tájékoztatást adunk internetes honlapunkon.
Az információs oldalainkon a program befejezését követően összefoglaló, értékelő beszámolót is olvashatnak.

Kérem kövessék figyelemmel "INNOVÁCIÓS PROGRAMUNKAT" és a régiónk felzárkóztatásának gyorsítása érdekében csatlakozzanak, kapcsolódjanak be ezen fejlesztési folyamatba!

Várunk minden érdeklődőt!


Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet
INNOCENTER Kht.
Miskolci Kommunikációs Kht.
Helyi Krónika