VÁLLALKOZÓI KÖZPONT - ZEMPLÉN EURÓPA HÁZ


Szabad Vállalkozási Zónák


2013.07.12.

Kedvezőbb feltételeket teremt egy új szabály a Szabad Vállalkozási Zónában!

Kedvezőbbé vált a szabad vállalkozási zónában működő munkáltatók szociálishozzájárulásiadó-kedvezménye július 1-jétől - ismerteti a Deloitte.
Az új szabályozás szerint már nem feltétele a kedvezménynek, hogy a vállalkozás a társasági adóról szóló törvény szerinti fejlesztési adókedvezményre legyen jogosult, vagyis nem szükséges, hogy nagy értékű beruházást hajtson végre a szabad vállalkozási zónában. Ez a jogosultak körének kiszélesítését jelenti.
A tanácsadó cég ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az adókedvezmény igénybevételéhez több feltételt is támaszt a jogalkotó. Ilyen feltétel egyebek között, hogy a foglalkoztatottak létszáma a kedvezményezett időszakban nem csökkenhet, illetve hogy a kedvezményezett új munkavállalót ne kapcsolt vállalkozástól vegyék át, és legalább hat hónapja bejelentett lakóhellyel rendelkezzen a szabad vállalkozási zónában.
Olyan munkavállaló után, akire tekintettel a kifizető a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból állami támogatást kapott, nem érvényesíthető adókedvezmény a támogatások halmozódásának elkerülése érdekében.

Forrás: www.origo.hu; Vállalkozói negyed 2013.07.12


Vissza a főoldalra >>